De Kleedkamer: Manolo Gabbiadini

De kleedkamer header

Het is zelden gebeurd dat een nieuwe aankoop zo goed uit de startblokken schoot als Manolo Gabbiadini. De Italiaan kwam in de winter over van Napoli om in de haven van Southampton te gaan voetballen. Italianen en Engeland zijn tot dusverre geen onverdeeld succes gebleken, maar al in zijn debuutwedstrijd wist Gabbiadini tot scoren te komen, in de verloren wedstrijd tegen West Ham United (1-3). Een week later scoorde Gabbiadini zelfs twee keer in de 4-0 overwinning op Sunderland.

Zijn derde wedstrijd afgelopen zondag was meteen een hele grote in de geschiedenis van Southampton. Pas voor de tweede keer in haar historie stond de club in de finale van de League Cup. Manchester United was afgelopen zondag de tegenstander. Toen Zlatan Ibrahimović zijn ploeg op voorsprong bracht in de 19e minuut en Jesse Lingard de score verdubbelde in de 38e minuut, leek de wedstrijd eigenlijk al wel beslist. Toch was daar vlak voor rust de nieuwe aankoop, die met zijn treffer voor zijn derde goal in drie wedstrijden tekende. Een gevoelige tik voor United, dat de buit al binnen dacht te hebben.

Southampton ging in de tweede helft door waar het voor de pauze mee gestart was; United onder druk zetten en de ploeg van Mourinho het spel onmogelijk maken. Het leverde in de 48e minuut de 2-2 op en wederom was het Gabbiadini die trefzeker was. Op dat moment had Southampton al 3-2 voor moeten staan, want in de 11e minuut was er een geldig doelpunt van de ploeg afgekeurd.

U raad het misschien al; dat afgekeurde doelpunt kwam ook van de voet van Gabbiadini. De Italiaan was in de 83e minuut moegestreden en werd gewisseld voor Shane Long. Vier minuten later was het Ibramimović die voor zijn tweede tekende. Daarmee was de wedstrijd beslist. Gabbiadini, uiteraard door de camera’s in beeld genomen, zat er verslagen bij. Hij had met de eerste prijs in zijn carrière op het podium moeten staan in Wembley, niet Zlatan met zijn 33e (!). Voetbal kan echter soms heel oneerlijk zijn. Vraag dat maar aan Jeroen Zoet.

gabbiadini

Geschreven door Max van der Gulik

Max noemt zichzelf een voetbalromanticus dan wel voetbalestheticus. Schrijft graag historisch getinte artikelen, als ook analyses van het hedendaagse voetbal. Max is geen fan van een club en raadt dat iedereen van harte aan. Na zijn pensioen heeft hij het voornemen om boeken te gaan schrijven, je moet wat hè.