De Kleedkamer: Deportivo Alavés

De kleedkamer header

De euforie was groot in Alavés toen vorige week woensdag de finale van de Copa del Rey behaald werd. In het tweeluik met Celta de Vigo kwam de promovendus als sterkste naar boven. De grote held was Édgar Méndez, die voor het enige doelpunt in de twee wedstrijden zorgde. Thuis in het eigen Mendizorrotza was het Méndez die met zijn vijfde doelpunt in het bekertoernooi zijn club voor het eerst in de historie naar de finale wist te schieten. Daarin komt Alavés FC Barcelona tegen, een club die het tot afgelopen zaterdag goed lag.

In Camp Nou wist Alavés op 10 september met 2-1 te winnen van Barca. De cijfers van die wedstrijd lieten echter zien dat Alavés van een wat gelukkige overwinning mocht spreken. Niet alleen had Barcelona 74% balbezit, ook werd er zestien keer een doelpoging ondernemen tegen vijf voor Alavés. Dat er slechts twee op doel gingen voor Barca gaf aan dat het vizier niet op scherp stond bij de spitsen. Daarnaast deden Lionel Messi en Luis Suárez in de eerste helft niet mee.

Afgelopen zaterdag ontving Alavés Barca in het eigen stadion. Nu Messi en Suárez er wel vanaf het begin bij waren, werd er vrij eenvoudig met 6-0 gewonnen. De doelcijfers waren te vergelijken met de wedstrijd in Camp Nou, alleen waren de spitsen van Barcelona nu wel doelgerichter. Zelfs Deyverson, de spugende Braziliaanse spits van Alavés, kon niks veranderen aan deze eindstand.

Het is dus te vraag of de finale van de Copa del Rey nog wel de moeite is om naar te kijken. Het is daarnaast mogelijk ook nog eens de laatste wedstrijd van het seizoen voor Barcelona. Alleen de finale van de Champions League op 3 juni kan voor Alavés uitkomst bieden. Als Barca die eindstrijd ook weet te halen, dan zal het wellicht met enkele B-spelers op de proppen komen in de Copa. B-spelers die desalniettemin onbetaalbaar zijn voor een club als Alavés. De laagvlieger kan een eerste grote prijs aan haar prijzenkast toevoegen op 27 mei. Het lijkt echter nu al een onmogelijke opgave te gaan worden.

football-soccer-alaves-v-celta-vigo-spanish-kings-cup-semi-final-second-leg

Geschreven door Max van der Gulik

Max noemt zichzelf een voetbalromanticus dan wel voetbalestheticus. Schrijft graag historisch getinte artikelen, als ook analyses van het hedendaagse voetbal. Max is geen fan van een club en raadt dat iedereen van harte aan. Na zijn pensioen heeft hij het voornemen om boeken te gaan schrijven, je moet wat hè.