Swart verwijt Willem II overdreven vieren van gelijkspel

“Ze doen net alsof ze gewonnen hebben!”

IMG-20160821-WA0001

Ajax speelde zaterdagavond in eigen huis teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Willem II, hetgeen voor de ploeg van Peter Bosz het tweede puntverlies op rij betekent. Hoewel de Brabanders met een punt een goed resultaat boekten, hadden ze deze prestatie best een tikje ingetogener mogen vieren. Dat is althans de mening van Mister Ajax, Sjaak Swart.

“Heb je die van Willem II zien juichen na afloop? Alsof ze drie punten gehaald hadden, die gekken. Zo’n Falkenburg die daar voor de camera staat te vertellen dat dit voelt als een overwinning, ’t is ongelofelijk. En dan die grappenmakers bij de NOS die net doen alsof die Falkenburg nog gelijk had ook. Zelfs bij Teletekst is iedereen tegen Ajax”, aldus Swart in gesprek met AjaxPrimeur.

De Amsterdammers krijgen zondag een herkansing in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles, de ploeg die tot groot verdriet van Swart De Graafschap in mei uit de Eredivisie kegelde. De voormalig vleugelspeler is niet te spreken over de beslissing het duel in Deventer te spelen. “Weer uit! We hebben tegen Sparta laatst ook al uit gespeeld! Echt, het lijkt wel alsof we de helft van de tijd uitwedstrijden voetballen. Dat is toch ongelofelijk, hoe hard iedereen tegen Ajax is?”, besloot Swart.

Geschreven door Jan Willem Spaans

21 jaar, Amsterdammer, tegenwoordig student sportjournalistiek in Schotland, redacteur voor voetbal.com, supporter van Liverpool, liefhebber van Engels en Schots voetbal.