Laatste kans in de top bij Liverpool, gaat hij het waar maken?

Tilt Mario Balotelli het niveau van Liverpool omhoog?
Club legende Jamie Carrigher vroeg het zich af. “Is Balotelli het ontbrekende puzzelstukje?” De robuuste oud-verdediger van “The Reds” had immers nog een belangrijke vraag; “Komt de Italiaan in de basiself te staan?”

Deze twee vragen gaan wij voor jullie beantwoorden in de volgende analyse.

De Italiaanse vedette staat buiten zijn [vaak markant gedrag] ook wel bekend om het grote potentie die hij bezit.

Mario Balotelli is een spits die door middel van zijn atletische bouw heel gemakkelijk de bal kan vasthouden en kan afschermen. Hij heeft een verwoestend schot in huis, een goede basistechniek en is niet vies van een (soms) technisch hoogstandje. Verder is hij doelgericht en kan een wedstrijd in een mum van tijd beslissen. Laten we vooral zijn kopkracht niet vergeten waarbij slim gebruik maakt van zijn exceptionele timing.

Liverpool’s coach is een meester op het gebied van tactiek, zijn intelligente strategieën werken vaak uitmuntend, het is een trainer die net als United’s coach Louis van Gaal zich aanpast aan de tegenstander. De Noord-Ierse coach zal gebruik van het roulatie systeem die hij in het vorige seizoen ook al toepaste.

Wij zijn echter wel van mening dat Brendan Rogers zijn systeem niet hoeft te wijzigen voor de speler Mario Balotelli. De huidige “constructies” zijn het afgelopen jaar erg succesvol geweest.

De 4-2-3-1 en de 4-4-2 varianten werden tot perfectie uitgevoerd.

Brendan Rogers heeft aangegeven om dit jaar vaker gebruik te maken  van de 4-3-3 formatie, die in het vorige seizoen succesvol leek te zijn – tegen opponenten als: Fulham, Arsenal en “The Spurs”.

Spelers als [nieuwe aanwinst] Markovic, Lallana, Sterling en Coutinho passen prima in dit systeem. Wanneer Rogers met één of twee spitsen wilt spelen, kan hij zeer zeker gebruik maken van de Italiaanse spits Balotelli.

Aangezien hij de Italiaan graag met zijn rug naar de goal toe speelt en zijn mede spelers graag laat aansluiten om vervolgens gestuurd te worden door een steekpass.  In een driespitsen systeem kan hij door de flankspelers bediend worden, echter is zijn medespeler Daniel Sturridge [die vorig seizoen goed was voor 22 goals in 29 wedstrijden] in dit ‘’Hollands’’ systeem een geduchte concurrent.

Al met al kan de extravagante Italiaan een grote rol spelen binnen de selectie van Liverpool. Echter zal hij zijn hoofd erbij moeten houden, de beste man is inmiddels al 24, een leeftijd waarin een spits[van zijn klasse] zich moet profileren op het allerhoogste niveau.

Zoals zijn zakenwaarnemer Mino Raiola laatst aangaf: “Voor hem is dit de allerlaatste kans op het hoogste niveau”